“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te willen worden”

Wie zijn wij?
De persoon en het idee achter onze diensten

Met passie voor optimalisaties en de nodige praktijkervaring in diverse functies groeide de wens deze kennis en ervaring te delen. Praktijkervaring wel te verstaan, want een echte deskundige is in onze ogen een ervaringsdeskundige!

Wie is de persoon achter Pointwood Group B.V. en wat is de missie? Lees het hier of neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

Janneke Stiphout

Wie?

Ing. Janneke Langen is dé Continuous Improvement Office (CIO) van Pointwood.

Als oudste dochter van een groot ondernemend gezin en een minstens zo ondernemende familie leerde zij van jongs af aan het bedrijfsleven (logistiek, supply chain, warehousing) kennen. Gepassioneerd door alles wat met dieren te maken heeft en gefascineerd door de vele processen die te beïnvloeden zijn in onze keten van levensmiddelen volgde Janneke de Hogere Agrarische School (HAS) in ’s-Hertogenbosch. Daar werd het vuurtje om processen te optimaliseren nog wat extra aangewakkerd. Goede grondstoffen verbouwen of ontwikkelen, een rantsoen op maat en geoptimaliseerd houderijsysteem voor de beste resultaten in de veehouderij. Vervolgens optimale verwerking, verpakking en opslag om kwaliteit en houdbaarheid te garanderen. Met als kers op de taart het perfect uitgedachte logistieke proces om de producten tijdig bij de klant te krijgen.

In haar loopbaan als allround gebruiker, analist, consultant, trainer én projectleider leerde Janneke alle facetten van Microsoft Dynamics NAV (Vanaf Navision 2009 R2) tot aan Microsoft Dynamics 365 Business Central kennen. De kracht, diversiteit en flexibiliteit van dit ERP-pakket en het Microsoft platform maakte haar tot een fan die graag haar kennis en praktijkervaring deelt. “Kennis pas van waarde als je het deelt!”

Naast uitdagingen op het gebied van Microsoft Dynamics 365 Business Central ondersteunt Janneke u als Continuous Improvement Officer ook graag op diverse andere gebieden.

Benieuwd geworden naar wat zij voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Waarom?

Zowel als gebruiker als later in de rol van consultant en projectleider liep Janneke tegen de inefficiëntie in de communicatie en samenwerking tussen gebruiker en consultant aan. Ze bleef zoeken naar efficiëntieslagen om de hoge kosten die daar het gevolg van waren terug te dringen voor haar werkgever en diens klanten. “Consultant en gebruiker spreken vaak simpelweg niet dezelfde taal, dat kost tijd en dus geld.”

Maar wat als praktische kennis van elkaars vakgebied die taalbarrière doorbreekt?

Dat zou een enorme optimalisatie zijn, kosten en tijd besparen voor beiden. Met als resultaat een hoger rendement uit de investering. Vanuit deze gedachtegang is Pointwood Group B.V. opgericht.

Wij weten uit ervaring dat:

 • Consultant en gebruiker van software experts zijn in hun eigen vakgebied.
 • Door gebrek aan kennis van het vakgebied van de ander er toch een taalbarrière kan ontstaan.
 • Kosten en maatwerk bespaart kunnen worden.
 • Supportkosten en helpdeskcapaciteit beperkt kunnen worden.
 • Samenwerking en communicatie tussen gebruiker en consultant efficiënter kan.
 • Doorlooptijd van implementatie en optimalisatietrajecten verkort kan worden.
 • Theoretische onboarding, scholing en bijscholing van gebruiker en consultant onvoldoende resultaat levert.
 • Een standaard handleiding of instructie vaak onvoldoende is om de kennis direct in de praktijk te brengen.
 • Ook bij goedlopende organisaties, geleid door ervaren en kundige ondernemers, optimalisaties leiden tot meer rendement.

Benieuwd geworden of onze diensten ook bij uw specifieke vragen of wensen aansluiten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Training
Praktijkopleiding

Hoe?

Simpelweg door de naaldhakken of het maatpak te vervangen door een paar stevige wandel- of werkschoenen en bijpassende kleding.

Consultants trekken wij achter de laptop uit en zetten wij (letterlijk) in de schoenen van de gebruiker/ondernemer. Zij zullen vanuit dat oogpunt het pakket op een heel andere manier leren kennen, gebruiken en inrichten. Namelijk, praktisch en doelgericht, want tijd is geld en het pakket moet dagelijkse handelingen ondersteunen in plaats van een taak op zich worden.

Gebruikers/ondernemers geven wij praktische basiskennis en vaardigheden welke hen zullen steunen tijdens implementatie, gebruik en optimalisatie. Hierdoor zal de communicatie met consultants met meer begrip en efficiëntie verlopen.

Wij bieden hiervoor:

 • Praktische instructievideo’s
 • Stap voor stap handleidingen
 • Praktijktraining
 • Oefeningen
 • Examens
 • Een community met o.a. Q&A’s, workshops.
 • Losse lessen en modules of leertrajecten.
 • Bedrijfsspecifieke modules en leertrajecten:
  • Om bedrijfsspecifiek maatwerk of handelingen buiten Business Central ook op te nemen in de training van uw medewerkers.
  • Om oplossing van een partner te vertalen naar een training waardoor consultants zich kunnen focussen op consultancy.

In tegenstelling tot andere (theoretische) trainingen en opleidingen die zich focussen op de functionaliteiten van het pakket richten wij ons op de praktische toepasbaarheid. Daardoor kan nieuwe kennis onmiddellijk toegepast worden en leveren onze diensten direct resultaat. Ons unieke voordeel daarbij is dat wij ons hier volledig op focussen. Wij zijn geen Microsoft partner die ondertussen ook nog implementaties of support levert. Wij nemen continue nieuwe kennis tot ons en stellen deze ná toetsing ook direct beschikbaar aan onze klanten middels nieuwe releases in The Business Central Academy en Community.

Als klap op de vuurpijl hebben wij een groot netwerk en kundige partners waarnaar wij u zullen verwijzen wanneer u diensten of expertises zoekt die wij zelf niet kunnen leveren. Denk aan Microsoft Partners, Logistiek dienstverleners en leveranciers en zelfs een Back-up Team dat uw medewerkers tijdens bijvoorbeeld implementatie, vakantie, verlof of drukte kan ondersteunen.

Benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.