“Wist u dat: BUsiness Central u een seintje kan geven wanneer u het contractvolume van een raamcontract overschreidt.”

The Business Central Academy
Beknopte werkinstructie

Wilt u toegang tot al onze werkinstructies en instructievideo’s of deelnemen aan Q&A sessies en workshops? Lees meer informatie over de The Business Central Academy op onze site of schrijf u in voor de Business Central Community.

Vaak wordt gevraagd of het mogelijk is een “seintje” te krijgen wanneer het contractvolume van het verkoopraamcontract overschreden wordt. In het raamcontract is immers wel te zien hoeveel er al verzonden is, maar toont niet heel eenvoudig hoeveel eenheden al zijn afgeroepen en opgenomen in verkooporders. Vaak werd dit door Micrososft Partners gebouwd, maar dat “maatwerk” blijft een risico bij upgrades natuurlijk.

Gelukkig blijft Business Central net als uw organisatie in ontwikkeling!

Business Central toont inmiddels onderstaande melding wanneer het contractvolume overschreden wordt bij het verwerken van “Te verzenden aantal” in het raamcontract. Het veld “Te verzenden aantal” kan wel ingevuld worden, maar wanneer u op de knop “Maak order” drukt wordt gecontroleerd of dat hierdoor het aantal (contractvolume) wordt overschreden. 

Ik heb het proces even voor u stap voor stap doorlopen om een beeld te geven van deze functionaliteit. Probeert u het vooral zelf ook eens in uw Sandbox omgeving.

”Afbeelding

”Afbeelding

”Afbeelding

”Afbeelding

De vertaalslag tussen praktijk en pakket

Hartelijk dank voor uw interesse in één van de producten uit The Business Central Academy van Pointwood Group B.V.  

Wij hopen dat het goed is bevallen. Mocht u aanvullende vragen of ondersteuning nodig hebben neem dan contact met ons op dan beantwoorden wij uw vragen doorgaans binnen 24 uur. 

Voor meer praktische tips en werkinstructies verwijzen wij u graag naar The Business Central Academy / Community  

Wilt u meer weten over onze praktijkopleiding, online leertrajecten of adviesdiensten neem dan een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact met ons op.